Η Navarino επενδύει στην κυβερνοασφάλεια

    197
    Η Navarino επενδύει στην κυβερνοασφάλεια

    Η Navarino παρουσίασε το «Angel», την ειδική υπηρεσία της για την κυβερνοσφάλεια στο ετήσιό της Partner Event, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η υπηρεσία «Angel» είναι συμβατή με οποιοδήποτε δορυφορικό δίκτυο ή λύση επικοινωνίας που βασίζεται σε IP και αποτελεί μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία.

    Αποτελείται από θαλάσσια Συστήματα Ανίχνευσης Εισβολέων και Συστήματα Αποτροπής Εισβολέων (maritime-oriented Intruder Detection and Intruder Prevention Systems), με μια ειδική ομάδα ασφαλείας που παρακολουθεί τα πλοία 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

    Ως αποτέλεσμα η υπηρεσία «Angel» παρέχει επίβλεψη, ειδοποίηση για ενδεχόμενη απειλή και έλεγχο σε όλο το δίκτυο των πλοίων.

    Η ομάδα ασφαλείας του «Angel» παρακολουθεί και συσχετίζει όλα τα αρχεία καταγραφής και τα γεγονότα, προσδιορίζοντας τις απειλές και διακρίνοντάς τες από εσφαλμένους συναγερμούς. Με βάση το Κέντρο Επιχειρήσεων Ασφαλείας του Angel, γίνεται ανάλυση του περιβάλλοντος της απειλής, στέλνοντας προειδοποιήσεις όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και εκτελώντας αναφορές σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα για να διασφαλιστεί ότι το «Angel» λειτουργεί ομαλά, με όλες τις ενημερώσεις των εφαρμογών και των υπογραφών να εκτελούνται όταν χρειαστεί.

    Ο επικεφαλής του Product Manager, Νικόλαος Παπανικολάου, με αφορμή την παρουσίαση της υπηρεσίας «Angel» ανέφερε ότι: «Η κυβερνοαπειλή γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη στη ναυτιλιακή βιομηχανία και δεν αποτελεί πλέον επιλογή το να περιμένουμε κάποια επίθεση για να αναλάβουμε δράση. Το «Angel» είναι η πρώτη υπηρεσία για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για να ικανοποιήσει τις μοναδικές απαιτήσεις του IT της εμπορικής ναυτιλίας. Το κύριο συστατικό στοιχείο της υπηρεσίας είναι μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης απειλών που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενηθεί αποκλειστικά στην τελευταία έκδοση του Infinity Plus ή του Infinity Cube.

    Με την υπηρεσία «Angel», οι πελάτες μας μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουν τα πλοία τους και τις επιχειρήσεις τους από ένα ευρύ πεδίο απειλών που μπορεί να προέλθουν από μια κυβερνοεπίθεση και είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να προσφέρουμε αυτήν τη λύση στην αγορά για οποιοδήποτε τύπο δορυφορικού δικτύου».

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.