Χώρες – «παράδεισοι» για τους οικονομικούς μετανάστες

    702
    Χώρες – «παράδεισοι» για τους οικονομικούς μετανάστες

    Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η HSBC Holdings Plc. η Ελβετία αναδείχθηκε ως η χώρα που αμείβει καλύτερα τους μετανάστες που εργάζονται στο έδαφός της. Η μέση ετήσια αμοιβή ενός οικονομικού μετανάστη στην Ελβετία είναι $188,275, όταν η μέση παγκόσμια αμοιβή ετησίως αγγίζει τα περίπου $100.000.
    Η έρευνα έθεσε υπό μελέτη σχεδόν 27.000 οικονιμικούς μετανάστες, που ζουν και εργάζονται σε περισσότερες από 100 χώρες.

    Στη δεκάδα με τις χώρες που αμείβουν ικανοποιητικά τους οικονομικούς τους μετανάστες συγκαταλέγονται και ορισμένα από τα μεγαλύτερα, παγκόσμια ναυτιλιακά κέντρα. Η λίστα περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες:

    1. Ελβετία
    2. Χονγκ Κονγκ
    3. Ινδία
    4. Σιγκαπούρη
    5. Κίνα
    6. Ηνωμένες Πολιτείες
    7. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
    8. Ιαπωνία
    9. Κατάρ
    10. Μαλαισία

    Σύμφωνα με την έρευνα της HSBC Holdings Plc., σε χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, όπως το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), οι οικονομικοί μετανάστες απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχών, όπως ιατρική περίθαλψη, στέγαση και δυνατότητα ταξιδιών προς την χώρα καταγωγής τους.

    Στην ίδια έρευνα εξετάστηκαν, επίσης, και οι προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρονται στους οικονομικούς μετανάστες κάθε χώρας. Την πρωτιά εδώ κατέχει ξανά η Ελβετία και ακολουθούν η Γερμανία, η Σουηδία, τα ΗΑΕ και η Νορβηγία. Η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται στην έκτη και όγδοη θέση, αντίστοιχα.

    Παρ’ ότι οι χώρες αυτές αμείβουν με αρκετά υψηλούς μισθούς τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται σε αυτές, είναι ταυτόχρονα και αρκετά ακριβές ως προς το κόστος ζωής τους. Επτά από τις δέκα χώρες της παραπάνω δεκάδας βρίσκονται μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο κόστος ζωής παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider. Εξαίρεση συνιστά η Ινδία, η μοναδική χώρα στην ανωτέρω λίστα, η οποία διακρίνεται για ένα αρκετά χαμηλό και άρα προσιτό για τους οικονομικούς μετανάστες κόστος ζωής.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.