Αρχίζουν εκ νέου οι παραγγελίες Bulkers σε κινέζικα ναυπηγεία

Αρχίζουν εκ νέου οι παραγγελίες Bulkers σε κινέζικα ναυπηγεία

238
Αρχίζουν εκ νέου οι παραγγελίες Bulkers σε κινέζικα ναυπηγεία

Όπως προκύπτει από στοιχεία του Συνδέσμου της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Κίνας (CANSI), την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017 καταγράφηκε αύξηση ύψους 8,7% στις παραγγελίες που δέχτηκαν τα κινέζικα ναυπηγεία, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Η αύξηση του αριθμού των νέων παραγγελιών (20,13 εκατ. dwt) οφείλεται στην ανάκαμψη που παρατηρείται στη ναυλαγορά των χύδην ξηρών φορτίων την τελευταία περίοδο, γεγονός που ωθεί τους πλοιοκτήτες στην πραγματοποίηση νέων παραγγελιών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, καταγραφόταν πτωτική πορεία σε νέες παραγγελίες πλοίων στα κινέζικα ναυπηγεία.

Αύξηση παρατηρείται επίσης σε όρους ολοκληρωμένων κατασκευών και νέων ναυπηγήσεων, καθώς από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2017 έως και τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα ναυπηγεία της Κίνας ναυπήγησαν πλοία χωρητικότητας 35,15 εκατ. dwt, αύξηση κατά 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Τα 80 κύρια ναυπηγεία της Κίνας κατέγραψαν συνολικά έσοδα ύψους $42,9 δις από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2017, σημειώνοντας όμως μείωση κατά 6,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.