Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο θαλάσσιας ανάπτυξης δημιουργείται στην Ερυθρά Θάλασσα

    266
    Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο θαλάσσιας ανάπτυξης δημιουργείται στην Ερυθρά Θάλασσα

    Μία νέα πόλη με ονομασία «NEOM» ετοιμάζεται να χτίσει ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Η πόλη πρόκειται να χτιστεί στις ακτές της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα και μέσα από αυτό το έργο ο Σαουδάραβας πρίγκηπας στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης της χώρας του από το πετρέλαιο και στην ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας στην χώρα του.

    Το έργο ύψους τουλάχιστον $500 δις θα χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, το ταμείο κρατικών επενδύσεων της χώρας, από τοπικούς και διεθνείς επενδυτές.

    «Η πόλη «NEOM» θα οικοδομηθεί σε πράσινες εκτάσεις, γεγονός που θα της δώσει τη μοναδική ευκαιρία να ξεχωρίσει από όλα τα άλλα μέρη που οικοδομήθηκαν στη διάρκεια εκατοντάδων ετών», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σαουδάραβας Πρίγκηπας.

    Το έργο περιλαμβάνει μια γέφυρα που θα διασχίζει την Ερυθρά Θάλασσα και θα ενώνει τη Σαουδική Αραβία με την Αίγυπτο και την υπόλοιπη Αφρική. Για την οικοδόμηση της βιομηχανικής αυτής ζώνης θα διατεθούν 26.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η οποία θα εκτείνεται σε Ιορδανία και Αίγυπτο, γεγονός πρωτόγνωρο καθώς θα αποτελέσει την πρώτη ανεξάρτητη ειδική ζώνη στον κόσμο που εκτείνεται σε τρεις χώρες.

    Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας επισημαίνει επίσης ότι η στρατηγική τοποθεσία του έργου «ΝΕΟΜ» θα διευκολύνει την ταχεία εξέλιξη της ζώνης σε έναν κομβικό χάρτη μεταφορών και εμπορίου.

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.