Επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

  90
  Επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

  Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

  Το ταμείο κρατικών επενδύσεων της Σιγκαπούρης συνεργάζεται με μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από την Goldman Sachs Group Inc. για να πραγματοποιήσει τις πρώτες επενδύσεις του σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιαπωνία.

  Το αμοιβαίο κεφάλαιο, GIC Pte, θα γίνει εταίρος της GS Renewable Holdings GK, της μητρικής εταιρείας της Japan Renewable Energy Corp. (JRE), ανακοίνωσαν οι  εταιρείες την Παρασκευή 20/10 χωρίς να κοινοποιήσουν τους όρους της  συναλλαγής.

  Η εταιρεία JRE αναπτύσσει και εκμεταλλεύεται ηλιακά, αιολικά, βιομάζας και άλλα έργα καθαρής ενέργειας στην Ιαπωνία. Λειτουργεί 34 σταθμούς παραγωγής ενέργειας με συνολική ισχύ περίπου 210 megawatts και έχει 170 megawatts νέων έργων υπό κατασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  “Βλέπουμε την επένδυση της GIC ως απόδειξη των δυνατοτήτων της ιαπωνικής αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της στρατηγικής ανάπτυξης της JRE”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Kazuhiro Takeuchi.

  Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ANP EPA/REMKO DE WAAL

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.