Evergreen, COSCO και Yang Ming δίνουν τα χέρια για τη Μεσόγειο και...

Evergreen, COSCO και Yang Ming δίνουν τα χέρια για τη Μεσόγειο και τον Πειραιά

650
Evergreen, COSCO και Yang Ming δίνουν τα χέρια για τη Μεσόγειο και τον Πειραιά

Η ναυτιλιακή εταιρεία Evergreen Line ανακοίνωσε ότι ενισχύει την θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Βόρειας Ευρώπης και Μεσογείου σε συνεργασία με την COSCO και την YML (Yang Ming Marine Transport).

Οι τρεις εταιρείες πρόκειται να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία με την ονομασία EMX (Europe- Med Express), η οποία θα εκτελεί δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση, μέσω πέντε πλοίων, χωρητικότητας 4.250 TEUs.

Το πρώτο δρομολόγιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου και θα έχει την ακόλουθη διαδρομή: Ρότερνταμ- Φελιξστόου- Αμβούργο- Αμβέρσα- Καζαμπλάνκα- Πειραιάς, Αλεξάνδρεια- Χάιφα- Μερσίνη- Πειραιάς- Καζαμπλάνκα- Ρότερνταμ.

Μέσα από τη συμφωνία της Evergreen με COSCO και Yang Ming ο Πειραιάς θα συνδέεται δια θαλάσσης απευθείας με την Καζαμπλάνκα και σε εβδομαδιαία βάση με Αλεξάνδρεια, Χάιφα και Μερσίνη.

Με την έναρξη των νέων δρομολογίων οι Evergreen, COSCO και YML πρόκειται να προσφέρουν μια άμεση δια θαλάσσης σύνδεσης των χωρών της Βόρειας Ευρώπης με τις χώρες της Μεσογείου, κυρίως την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μαρόκο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Να σημειωθεί ότι η τακτική γραμμή θα εξυπηρετεί όλων των ειδών τα φορτία, όπως κατεψυγμένα είδη και εμπορεύματα συσκευασμένα σε ειδικά εμπορευματοκιβώτια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEROME FAVRE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.