Η Κίνα διεκδικεί μερίδιο από την Saudi Aramco

Η Κίνα διεκδικεί μερίδιο από την Saudi Aramco

108
Η Κίνα διεκδικεί μερίδιο από την Saudi Aramco

Οι κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες της Κίνας, PetroChina και Sinopec, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να αποκτήσουν το 5% των μετοχών της Saudi Aramco, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν καλύτερο μερίδιο στην διεθνή αγορά πετρελαίου.

Πρόσφατα είχε γίνει γνωστό ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 2018, με την εισαγωγή αρχικά ενός 5% των μετοχών του, οι οποίες θα μπορούσαν να του αποφέρουν έως και $100 δις.

Η πρόταση εξαγοράς του 5% της Saudi Aramco από τις κινεζικές πετρελαϊκές εταιρείες, η οποία ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμιά πλευρά, αποτελεί μια εναλλακτική λύση ως προς την πρόθεση της Saudi Aramco να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Η εισαγωγή της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο αποτελεί μέρος μιας μαζικής προσπάθειας οικονομικής μεταρρύθμισης για τη διαφοροποίηση των πηγών των κρατικών εσόδων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εν μέσω της παρατεταμένης περιόδου χαμηλών τιμών πετρελαίου, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα στην χώρα.

Φωτό:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CLAUDIO BRUFOLA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.