Η Ιαπωνία επενδύει στην αγορά του LNG

Η Ιαπωνία επενδύει στην αγορά του LNG

186
Η Ιαπωνία επενδύει στην αγορά του LNG

Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα προσφέρει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την κατασκευή υποδομών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) γύρω από την Ασία.

Το σχέδιο επένδυσης της κυβέρνησης θα επιτρέψει στις ιαπωνικές επιχειρήσεις να επιδιώξουν επιθετικά να εργαστούν για να χτίσουν εγκαταστάσεις, όπως οι σταθμοί λήψης υγροποιημένου φυσικού αερίου και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, φημολογείται με δάνεια και επενδύσεις από την Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC) και ασφάλιση από τη Nippon Export and Investment Insurance (NEXI).

Ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας, Χίροσσιγκε Σέκο, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία στο Τόκιο την περασμένη Τετάρτη στο ετήσιο συνέδριο Παραγωγής-Κατανάλωσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, όπως αναφέρθηκε στο Nikkei, προσθέτοντας ότι ήταν μέρος μιας προσπάθειας για την οικοδόμηση υποδομών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ασία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.