Εισέρχεται ξανά στον παγκόσμιο εμπορικό χάρτη η Λιβύη

    176
    Εισέρχεται ξανά στον παγκόσμιο εμπορικό χάρτη η Λιβύη

    Το εμπορικό λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη άνοιξε έπειτα από 3 χρόνια, αφού ήταν κλειστό λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην ανατολική Λιβύη.

    Από το λιμάνι προς το παρόν δεν θα εκτελούνται εξαγωγές, αλλά θα μπορούν να εισάγονται πετρελαϊκά προϊόντα, φυσικό αέριο και γενικά φορτία. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Abdullah al-Thinni, θέλησε να σηματοδοτήσει το άνοιγμα του λιμανιού της Βεγγάζης και γι’ αυτό επιβιβάστηκε σε δεξαμενόπλοιο που ξεκίνησε από το λιμάνι Τομπρούκ, στα ανατολικά παράλια της Λιβύης. Με τη συγκεκριμένη κίνηση ο πρωθυπουργός της χώρας θέλησε να επισημάνει ότι το λιμάνι της Βεγγάζης είναι πλέον ασφαλές για να εξυπηρετήσει όλα τα πλοία, κυρίως δεξαμενόπλοια.

    Να σημειωθεί ότι λόγω των πολιτικοκοινωνικών αναταραχών στη Λιβύη, εκτός από το λιμάνι της Βεγγάζης είχε μείνει κλειστό από το 2014 και το αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο άνοιξε και πάλι στα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.