Η ναυπηγική τεχνολογία εισέρχεται σε μία νέα εποχή

    1713
    Η ναυπηγική τεχνολογία εισέρχεται σε μία νέα εποχή

    Οι εταιρείες Yara και Kongsberg  έχουν συνάψει μια συνεργασία για την κατασκευή του πρώτου αυτόνομου και πλήρως ηλεκτρικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με την ονομασία “Yara Birkeland”.

    Στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, ένα μοντέλο μήκους έξι μέτρων και βάρους 2,4 τόνων του τελικού σχεδιασμού του αυτόνομου και πλήρως ηλεκτρικού πλοίου “Yara Birkeland” αποκαλύφθηκε, καθώς ξεκίνησαν οι δοκιμές του στην 80 μέτρων δεξαμενή δοκιμών του SINTEF Ocean στο Trondheim της Νορβηγίας.

    Το πλοίο έχει σχεδιαστεί από τη νορβηγική εταιρεία σχεδιασμού πλοίων Marin Teknikk. Το μοντέλο το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία η οποία προορίζεται για το πραγματικό πλοίο, συμπεριλαμβανομένου και ενός πλήρως λειτουργικού συστήματος πρόωσης από την Kongsberg, θα υποβληθεί σε αυτή τη φάση σε δοκιμές στο SINTEF Ocean προτού ξεκινήσει η κατασκευή του πλοίου.

    Ο κ. Geir Håøy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kongsberg, ανέφερε:

    « Το πλοίο αυτό είναι σημαντικό για ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία, και στη Yara αξίζουν επαίνους για την πρωτοβουλία και τη δέσμευσή τους. Το “Yara Birkeland” είναι η αρχή μιας σημαντικής συμβολής στην εκπλήρωση εθνικών και διεθνών περιβαλλοντικών στόχων και θα αποτελέσει παγκόσμιο ορόσημο για τις θαλάσσιες μεταφορές.»

    Φωτό: kongsberg.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.