Εννιά νεκροί στο Πουέρτο Ρίκο από τον τυφώνα «Μαρία»

    65
    Εννιά νεκροί στο Πουέρτο Ρίκο από τον τυφώνα «Μαρία»

    Λίγες εβδομάδες μετά τον φονικό τυφώνα Ίρμα, η Καραϊβική πλήττεται από ένα νέο, και συγκεκριμένα τον τυφώνα Μαρία, ο οποίος έχει φτάσει πλέον στο Πουέρτο Ρίκο. Ο τυφώνας Μαρία, που έχει αναβαθμιστεί στην κατηγορία 5, με ταχύτητα 250 χλμ/ώρα θεωρείται ως ο πιο καταστροφικός στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο, καθώς έχει προκαλέσει τον θάνατο εννέα ατόμων, ενώ ένα μεγάλο τμήμα της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών του νησιού έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, ενός νησιού που βιώνει μεγάλη οικονομική κρίση, αποτελώντας την χειρότερη περίπτωση πτώχευσης στην αμερικάνικη αγορά κρατικών ομολόγων, είχε συμβουλεύσει τους κατοίκους του νησιού πριν την έλευση του τυφώνα να σπεύσουν σε κάποια από τα καταφύγια της χώρας προκειμένου να προστατευτούν.

    Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο τυφώνας Μαρία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον επτά ατόμων στο νησί Δομινίκα καταστρέφοντας το 70% του νησιού και δύο ατόμων στη Γουαδελούπη, ενώ εκτεταμένη ζημιά από το φονικό πέρασμά του υπέστη και το Σεντ Κρουά στις Παρθένες Νήσους.

    Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ο τυφώνας Μαρία είναι ο 13ος κατά σειρά που πλήττει τον Ατλαντικό Ωκεανό την φετινή χρονιά και θεωρείται ο τέταρτος ισχυρότερος τυφώνας μέσα στο 2017 μετά τους τυφώνες Χάρβεϊ, ο οποίος «σάρωσε» πρόσφατα το Τέξας, την Ίρμα και τον Χοσέ.

     

     

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Βίντεο: aljazeera.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.