Το Μπαχρέιν κορυφαίος προορισμός για τους εκπατρισμένους

    402
    Το Μπαχρέιν κορυφαίος προορισμός για τους εκπατρισμένους

    Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το δίκτυο «InterNations», το Μπαχρέιν θεωρείται ως ο καλύτερος τόπος για τους εκπατρισμένους από ένα σύνολο 65 χωρών παγκοσμίως. Από την 19η θέση που βρισκόταν η χώρα το περασμένο έτος, πλέον κατέχει την 1η θέση μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.000 ατόμων με καταγωγή από άλλες χώρες οι οποίοι διαμένουν στο Μπαχρέιν.

    Συγκεκριμένα, το 66% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την γενικότερη ικανοποίησή τους για την οικονομική τους κατάσταση, ενώ το 87% δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι γενικά με την ζωή τους στη χώρα. Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η χώρα αναφορικά με το εκπαιδευτικό σύστημα, τον τρόπο ζωής για μια οικογένεια, την κρατική μέριμνα για την φροντίδα των παιδιών κ.ά., ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα βρέθηκε η χώρα στην έρευνα αναφορικά με το κόστος ζωής και την εργασιακή ασφάλεια.

    Το Μπαχρέιν ακολουθεί, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του «InterNations», η Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, η Ταϊβάν και η Πορτογαλία.

    Σε αντίθεση με το Μπαχρέιν, δύο άλλες αραβικές χώρες κατατάσσονται στους λιγότερο ελκυστικούς προορισμούς για άτομα που προέρχονται από άλλες χώρες. Πρόκειται για το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία που βρέθηκαν στην 64η και στην 61η θέση, αντίστοιχα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 49% των ερωτηθέντων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο ζωής στο Κουβέιτ, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών αναφέρθηκε στην εχθρικότητα των ντόπιων κατοίκων της χώρας απέναντι στους αλλοεθνείς.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.