Το Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύει σε ενίσχυση του νηολογίου του

Το Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύει σε ενίσχυση του νηολογίου του

141
Το Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύει σε ενίσχυση του νηολογίου του

Στο πλαίσιο του London International Shipping Week 2017, ο Υπουργός Ναυτιλίας της Αγγλίας, κ. John Hayes αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να διπλασιάσει την χωρητικότητα των πλοίων που φέρουν την σημαία του εμπορικού ναυτικού της χώρας, γνωστή ως «Red Duster». Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξήσει την εμπορική δύναμη της χώρας μετά το Brexit.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να αυξήσει την χωρητικότητα των πλοίων που είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιο του Ηνωμένου Βασιλείου, από 16 εκατ. GT σε 30 εκατ. GT, μετά το Brexit με στόχο να γίνει η χώρα μία από τις δέκα μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός αυτό θα τονώσει το εμπόριο της χώρας, την εξαγωγική της δραστηριότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει την οικονομία της.

Ο κ. Hayes κατά τη διάρκεια του London International Shipping Week 2017 θα προωθήσει περαιτέρω την ιδέα της ενίσχυσης του νηολογίου του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσιάζοντας τα οφέλη που προσφέρει η εγγραφή πλοίων σε αυτό. Χαρακτηριστικά οφέλη είναι οι διεθνείς φορολογικές ελαφρύνσεις για τα πλοία που θα φέρουν σημαία της χώρας, η προξενική υποστήριξη της Βρετανίας στα πλοία που βρίσκονται σε λιμάνια τρίτων κρατών και η προστασία που παρέχει το Βασιλικό Ναυτικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.