Συνεργασία των χωρών BRICS στον χώρο του εμπορίου και των επενδύσεων

Συνεργασία των χωρών BRICS στον χώρο του εμπορίου και των επενδύσεων

90
Συνεργασία των χωρών BRICS στον χώρο του εμπορίου και των επενδύσεων

Όπως μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε συμφωνία ήρθαν οι ηγέτες των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) για την προώθηση του εμπορίου μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια της 9ης διάσκεψής τους, η οποία έλαβε χώρα πρόσφατα στην πόλη Σιαμέν, νοτιοανατολικά της Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, οι ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θέσπιση πλαισίων συνεργασίας και οδικών χαρτών με στόχο τη διευκόλυνση του εμπορίου, την πραγματοποίηση επενδύσεων, την ανταλλαγή πολιτικών και πληροφοριών μεταξύ των χωρών αλλά και την αύξηση της διασυνδεσιμότητάς τους.

Οι ηγέτες των BRICS εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία δημιουργίας του δικτύου «BRICS E-Port», μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα λειτουργεί σε εθελοντική βάση και θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ των συγκεκριμένων χωρών. Επιπλέον οι ηγέτες των BRICS τάχθηκαν υπέρ μιας πολιτικής για την καταπολέμησης της διαφθοράς στις εμπορικές συναλλαγές η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική και στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GRIGORY SYSOYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT/SPUTNIK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.