Η Aegean Shipping Management εισέρχεται στην αγορά των dry

Η Aegean Shipping Management εισέρχεται στην αγορά των dry

1009
Η Aegean Shipping Management εισέρχεται στην αγορά των dry

Η Aegean Shipping Management S.A. ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Cosco Shipping Heavy Industries Co. για τη ναυπήγηση μιας σειράς πλοίων (4+2+2), μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 82.000 dwt και κατηγορίας Kamsarmax. Τα νέα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και μετά.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ορόσημο για την Aegean Shipping Management S.A., καθώς εισέρχεται στην αγορά των dry και ιδρύει μια spin-off εταιρεία η οποία θα φέρει την ονομασία «Aegean Shipping Dry Bulk».

Ο Πρόεδρος της Aegean, κ. Γιώργος Μελισσανίδης δήλωσε ότι «αποφασίσαμε να εισέλθουμε στην αγορά των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ως επένδυση, εκμεταλλευόμενοι τις ιστορικά χαμηλές τιμές των πλοίων, σε συνδυασμό με την πεποίθησή μας ότι ο τομέας αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη προς μια βιώσιμη ανάκαμψη μέχρι το 2018/19».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Απόστολος Πουλοβασίλης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη παραγγελία έχει ιδιαίτερη αξία για την εταιρεία και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την στρατηγική της Aegean για διαφοροποίηση και επέκταση του στόλου της.

Φωτό: aegeanoil.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.