Τι συμβαίνει με το Blue Star Patmos;

Τι συμβαίνει με το Blue Star Patmos;

11245
Τι συμβαίνει με το Blue Star Patmos;

Δύο περίπου μέρες θα χρειαστεί ακόμα για να αποκολληθεί εξ ολοκλήρου το Blue Star Patmos, το οποίο προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου. Η επιχείρηση αποκόλλησης είναι σε εξέλιξη. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες των Ναυτικών Χρονικών για μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και καλό συντονισμό.

Πιο συγκεκριμένα εξαιτίας της ζημιάς στη γάστρα και του ρήγματος, υπολογίζεται πάνω από 50 μέτρα, θα χρειαστεί να «γεμίσουν» ορισμένες δεξαμενές του με “αέρα” προκειμένου να κερδίσει μέτρα και να αποκολληθεί σταδιακά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρά την αναπάντεχη και σοβαρή ζημιά , το νεότερο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας σώθηκε χάρις στον επαγγελματισμό του πληρώματος και την άμεση κινητοποίηση της εταιρείας .

Άμεσα βρέθηκαν στο τόπο του συμβάντος οι αρχιμηχανικοί της εταιρείας και ναυπηγός οι οποίοι με κατάλληλους χειρισμούς σταθεροποίησαν τη κατάσταση υπό την επίβλεψη των αρχών, δίνοντας χρόνο στα ρυμουλκά και τα συνεργεία να μεταβούν στη περιοχή και να ξεκινήσει η προσπάθεια απελευθέρωσης του πλοίου, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η στεγανότητα του Blue Star. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και το πλοίο αποκολληθεί θα ρυμουλκηθεί σε ναυπηγείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εκτεταμένες επισκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Blue Star Patmos έχοντας εφαρμόσει τους νέους διεθνείς κανονισμούς για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (SOLAS), διατήρησε σταθερή τη παροχή ρεύματος καθιστώντας εφικτή τη λειτουργία όλων των συστημάτων σε μόνιμη βάση.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Blue Star Ferries/Χάρης Ακριβιάδης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.