Τέσσερα νέα bulk carriers για την Bahri

Τέσσερα νέα bulk carriers για την Bahri

155
Τέσσερα νέα bulk carriers για την Bahri

Η Bahri Dry Bulk Company, θυγατρική της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας, Bahri, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Hyundai Heavy Industries για τη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, συνολικής αξίας $120 εκατ. Η παραλαβή των τεσσάρων πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Η χωρητικότητα των πλοίων θα ανέρχεται σε 80.000 μετρικούς τόνους το καθένα, θα τηρούν υψηλά πρότυπα ασφάλειας, εξοπλισμένα με συστήματα υψηλής τεχνολογίας και θα είναι πιο αποδοτικά στην κατανάλωση καυσίμων.

Με την παραλαβή των νέων πλοίων της η Bahri θα καλύψει πρωτίστως τις ανάγκες της Σαουδικής Αραβίας για εισαγωγές φορτίων, όπως σιτάρι και κριθάρι, και δευτερευόντως θα δραστηριοποιηθεί και στη διεθνή ναυλαγορά.

Είναι εμφανές ότι υπάρχει σταδιακή μεταστροφή του ενδιαφέροντος του Σαουδαραβικού Θρόνου στην αγορά της χύδην ξηρού ναυτιλίας. Οι νέες οικονομικές και κοινωνικές ζυμώσεις σε συνδυασμό με την αλλαγή στρατηγικής σε θέματα οικονομίας και εμπορίου αναγκάζει και τον εθνικό μεταφορέα της Σαουδικής Αραβίας να δώσει βάση και σε άλλες ναυλαγορές.

Φωτό: bahri.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.