Τα Εμιράτα αντεπιτίθενται στα παγκόσμια λιμενικά τεκταινόμενα

Τα Εμιράτα αντεπιτίθενται στα παγκόσμια λιμενικά τεκταινόμενα

100
Τα Εμιράτα αντεπιτίθενται στα παγκόσμια λιμενικά τεκταινόμενα

Η DP World, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με έδρα το Εμιράτο του Ντουμπάι, στα ΗΑΕ, ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη ύψους $606 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε παρόμοια επίπεδα με τα κέρδη που είχε την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους ($608 εκατ.).
Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε $2,29 δις το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένα κατά 9,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ αύξηση παρατηρήθηκε και στον όγκο του διαχειριζόμενου φορτίου της κατά 8,2%, φτάνοντας τα 34 εκατ. TEUs.
Αναφορικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ο Πρόεδρος της DP World, Σουλτάνος bin Sulayem, ανέφερε ότι αναμένεται μεγαλύτερος όγκος διαχειριζόμενου φορτίου από την εταιρεία. Επιπλέον επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει προβεί σε επενδύσεις $595 εκατ. και σε εξαγορές $170 εκατ.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης στον Αραβικό Κόλπο τονίζουν ωστόσο το αρνητικό αντίκτυπο που έχει για τα οικονομικά αποτελέσματα της DP World, η απαγόρευση από τους τερματικούς της σταθμούς όσων πλοίων έρχονται από το Κατάρ λόγω του μποϊκοτάζ της Ντόχα από το Ντουμπάι και από άλλες αραβικές χώρες.

Το λιλιπούτειο Εμιράτο του Ντουμπάι, με την πλήρη στήριξη του “μεγάλου αδερφού” Άμπου Ντάμπι έχει ως στρατηγική προτεραιότητα την παγκόσμια κυριαρχία του όχι μόνο στον τουρισμό και στις υπηρεσίες αλλά και στο χάρτη των θαλασσινών και αεροπορικών μεταφορών. Μετά το επιτυχημένο μοντέλο αναπτυξης της αεροπορικής εταιρείας Emirates, με έδρα το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το Dubai Maritime City και η DP World αποτελούν τα νέα στοιχήματα του πριγκηπικού θρόνου που απ’ όσο φαίνεται μάλλον βρίσκονται σε τροχιά διαρκούς ανάπτυξης και επέκτασης παρά τις δύσκολες εποχές για το εμπόριο, τη ναυτιλία αλλά και τη γεωπολιτκή αστάθεια στην περιοχή.

Φωτό: dpworld.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.