Νέο ρεκόρ για την Διώρυγα του Παναμά

Νέο ρεκόρ για την Διώρυγα του Παναμά

656
Νέο ρεκόρ για την Διώρυγα του Παναμά

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά υποδέχτηκε το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει διαπλεύσει ποτέ από αυτήν. Πρόκειται για το «CMA CGM Theodore Roosevelt», κατηγορίας neopanamax, το οποίο έχει μήκος 365,9 μ. , πλάτος 48,2 μ. και χωρητικότητα 14.855 TEUs. To πλοίο ναυπηγήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από την Hyundai Heavy Industries και έχει ξεκινήσει δρομολόγια από τη Σαγκάη, με προσεγγίσεις σε λιμάνια κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, όπως το Νόρφολκ, η Σαβάνα και το Τσάρλεστον.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αρχή της Διώρυγας, ανακοινώνεται ότι η διέλευση του «CMA CGM Theodore Roosevelt» σηματοδοτεί όχι μόνο ένα νέο ρεκόρ για την Διώρυγα του Παναμά, αλλά έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην αναδιάρθρωση των εμπορικών γραμμών και ροών του παγκόσμιου εμπορίου.

Το πλοίο της CMA CGM λειτουργεί στην γραμμή South Atlantic Express (SAX) της Ocean Alliance, η οποία συνδέει την Ασία με τα λιμάνια της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ μέσω της Διώρυγας του Παναμά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με τη διέλευση του «CMA CGM Theodore Roosevelt» από τη Διώρυγα του Παναμά, εδώ.

Φωτό: pancanal.com

Βίντεο: youtube/agencia efe

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.