Φλερτάροντας με το Βόρειο Πέρασμα

Φλερτάροντας με το Βόρειο Πέρασμα

329
Φλερτάροντας με το Βόρειο Πέρασμα

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης το τάνκερ «Christophe de Margerie» της Sovcomflot, το οποίο ναυπηγήθηκε για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου στο έργο «Yamal- LNG», ολοκλήρωσε το πρώτο ταξίδι του καλύπτοντας την θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Περάσματος σε μόλις 6,5 ημέρες, χρόνοι ρεκόρ για ένα εμπορικό πλοίο.

Το συνολικό ταξίδι του πλοίου διήρκησε 22 ημέρες, ξεκινώντας από τη Νορβηγία και καταλήγοντας στη Νότια Κορέα. To αξιοσημείωτο είναι πως πλέον ζούμε την περίοδο όπου θα δούμε περισσότερα ειδικής κατασκευής τάνκερς να διαπλέουν το Βόρειο Πέρασμα και τις αφιλόξενες θάλασσες της Σιβηρίας χωρίς να χρειάζονται τη συνοδεία παγοθραυστικών.

Το «Christophe de Margerie» ναυπηγήθηκε από τη Sovcomflot για να μεταφέρει όλους τους μήνες του χρόνου LNG στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θάλασσας του Κάρα και του Κόλπου του Ομπ.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο «Tass» η διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας αποτελεί την κύρια θαλάσσια διαδρομή στη ρωσική Αρκτική. Το Υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας προέβλεψε ότι μέχρι το 2020 ο όγκος των διακινούμενων φορτίων στη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας θα δεκαπλασιαστεί και θα φτάσει τους 65 εκατ. τόνους ετησίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.