Μεγάλης χωρητικότητας containerships εξακολουθούν να καθελκύονται

Μεγάλης χωρητικότητας containerships εξακολουθούν να καθελκύονται

168
Μεγάλης χωρητικότητας containerships εξακολουθούν να καθελκύονται

Η εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων OOCL ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το πλοίο «OOCL Germany» από τα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries, χωρητικότητας 21.413 TEUs. Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο που παραλαμβάνει η εταιρεία από τα έξι που έχει παραγγείλει στα ναυπηγεία της Samsung, τα οποία έχουν χωρητικότητα 21.000 TEUs το καθένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο πλοίο, άλλα και τα αδελφά του, έχουν σχεδιαστεί με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των διεθνών κανονισμών.

Με την παραλαβή των νέων πλοίων της, τη δημιουργία συνεργασιών και στρατηγικών συμμαχιών, η OOCL, παρά τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς και των αρνητικών προβλέψεων ορισμένων αναλυτών ειδικά για τα megacontainerships, προσβλέπει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων και σε μια θετική της πορεία προς ένα μακροπρόθεσμο βιώσιμο μέλλον.

Στελέχη άλλων κολοσσών του χώρου ωστόσο επισημαίνουν ότι τα πλοία μεγάλης χωρητικότητας δεν λειτουργούν προς το μεσοπρόθεσμο όφελος της αγοράς που κλονίζεται από υπερπροσφορά και κυρίως χαμηλή ζήτηση.

Φωτό: oocl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.