Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού και ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου LPG

Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού και ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου LPG

2382
Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού και ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου LPG

Με επίσημη ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στον ιστότοπο «web.stealth.gr/» η Stealth Maritime Corporation S.A. επιβεβαιώνει ότι το υπό την διαχείρισή της δεξαμενόπλοιο «ALNIC MC» ήταν αυτό που ενεπλάκη σε σύγκρουση με το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS John S McCain», σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το υπό την διαχείρισή της δεξαμενόπλοιο “ALNIC MC” (IMO: 9396725, υπό λιβεριανή σημαία) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού “USS JOHN S MCCAIN” στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης, στις 05:20 ώρα τοπική στις 21 Αυγούστου 2017».

«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το “ALNIC MC” υπέστη ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης».

«Το πλοίο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «πλέει προς ασφαλές αγκυροβόλιο για να υπάρξει περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασής του».

«Η Stealth Maritime Corporation συνεργάζεται πλήρως με τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (Maritime Port Authority of Singapore – MPA) στις έρευνες που διεξάγει καθώς και με άλλες υπηρεσίες που συμμετέχουν σε αυτές».

Και η ανακοίνωση της εταιρείας καταλήγει ως εξής: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με τις οικογένειες των αγνοούμενων Αμερικανών ναυτών και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση».

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα από τη σύγκρουση πέντε ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού τραυματίστηκαν ενώ δέκα αγνοούνται ακόμα. Όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι η τέταρτη φορά από τις αρχές του χρόνου που αμερικανικό πολεμικό σκάφος εμπλέκεται σε θαλάσσιο δυστύχημα στις ασιατικές θάλασσες.

Τα Ναυτικά Χρονικά καθώς και κάθε Έλληνας της μεγάλης μας ναυτιλιακής και ναυτικής οικογένειας εύχονται ολόψυχα την ταχεία ανεύρεση των αγνοουμένων ναυτών και εύχονται να είναι αυτό το τελευταίο δυστύχημα που συμβαίνει στα πολυσύχναστα στενά της Σιγκαπούρης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DESMOND FOO/THE STRAITS TIMES/SPH SINGAPORE OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.