Η Total εξαγοράζει την Maersk Oil

Η Total εξαγοράζει την Maersk Oil

503
Η Total εξαγοράζει την Maersk Oil

Η A.P. Moller -Maersk ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον ενεργειακό όμιλο Total για την πώληση της Maersk Olie og Gas A/S (Maersk Oil), έναντι $7,45 δις. Η πώληση αυτή θα οδηγήσει στην ενίσχυση της οικονομικής ευελιξίας της Maersk η οποία θα επικεντρωθεί πλέον στους τομείς των εμπορευματοκιβωτίων, των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με την απόκτηση της Maersk Oil, η Total θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της καθιστώντας τη Δανία ως περιφερειακό κόμβο για όσες ενεργειακές δραστηριότητες της λαμβάνουν χώρα σε Δανία, Νορβηγία και Κάτω Χώρες, εκμεταλλευόμενη την ισχυρή θέση της Maersk Oil στη Βόρεια Θάλασσα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Maersk, η εταιρεία θα εισπράξει από την Total $4,95 δις σε μετοχές της Total S.A., ενώ στο συμφωνηθέν ποσό συμπεριλαμβάνεται και το βραχυπρόθεσμο χρέος της δανέζικης εταιρείας, ύψους $2,5 δις.

Φωτό: maersk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.