Ο Lloyd’s Register συμμετέχει στο πρόγραμμα Quadriga

Ο Lloyd’s Register συμμετέχει στο πρόγραμμα Quadriga

73
Ο Lloyd’s Register συμμετέχει στο πρόγραμμα Quadriga

Ο νηογνώμονας Lloyd’s Register (LR) με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι προσχώρησε στο πρόγραμμα βιώσιμης ναυτιλίας Quadriga,που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Sailing Cargo η οποία εδρεύει στο Αμβούργο και το οποίο έχει ως στόχο την κατασκευή του μεγαλύτερου παγκοσμίως ιστιοφόρου φορτηγού πλοίου.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ένα σχέδιο κατασκευής για ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων, μήκους 170 μέτρων, ικανό να μεταφέρει από 1.700 έως και 2.000 αυτοκίνητα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Lloyd’s Register πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με τέσσερα κατάρτια DynaRig και θα λειτουργεί με υβριδική πρόωση χρησιμοποιώντας πανιά, κινητήρες diesel, καθώς και ένα προαιρετικό σύστημα συσσωρευτών για φορτία αιχμής. Το συγκεκριμένο πλοίο θα μπορεί να πλέει με ταχύτητα 10-12 κόμβων, με στόχο να φτάσει τους 14-16 κόμβους τα επόμενα χρόνια μέσω μελέτης και εξειδίκευσης.

Η πρόωση με την υποβοήθηση του ανέμου προσφέρει μια ρεαλιστική επιλογή, εισάγοντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον κλάδο της ναυτιλίας.

Ο κ. Uwe Köhler, ιδρυτής του προγράμματος Quadriga ανέφερε: «Πρέπει να πράξουμε το σωστό για το μέλλον της βιομηχανίας μας. Το project Quadriga συνδυάζει παραδοσιακά αποδεδειγμένα συστήματα με τεχνολογία αιχμής και στοχεύει στην παροχή μιας λύσης για την μείωση των εκπομπών CO2. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τον Lloyd’s Register για αυτό το έργο».

Φωτό: lr.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.