Η A.P. Moller – Maersk A/S καταγράφει αυξημένα έσοδα και κέρδη

Η A.P. Moller – Maersk A/S καταγράφει αυξημένα έσοδα και κέρδη

83
Η A.P. Moller – Maersk A/S καταγράφει αυξημένα έσοδα και κέρδη

Με δελτίο Τύπου η A.P. Moller- Maersk ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε έσοδα ύψους $9,6 δις, αύξηση κατά 8,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, λόγω κυρίως των αυξημένων ναύλων στον χώρο δραστηριοποίησης της Maersk Line. Τα κέρδη για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν από $134 εκατ. το 2016 σε $389 εκατ. το τρέχον έτος, με την Maersk Line να συνεισφέρει κυρίως σε αυτά τα κέρδη ($327 εκατ.), λόγω της βελτιωμένης αγοράς των εμπορευματοκιβωτίων.

Αντίθετα, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της εταιρείας, η Maersk Tankers και η APM Terminals κατέγραψαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους ζημιές ύψους $483 εκατ. και $100 εκατ., αντίστοιχα, λόγω των χαμηλών ναύλων στην spot αγορά για τα δεξαμενόπλοια και από απομειώσεις αξιών σε τερματικούς σταθμούς που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, η A.P. Moller – Maersk δέχτηκε κυβερνοεπίθεση από τον ιό “Not Petya”, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναγκαστεί να διακόψει ορισμένες από τις λειτουργίες της, ιδιαίτερα στον χώρο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο CEO της εταιρείας, κ. Soren Skou, ανέφερε ότι το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων έως και $300 εκατ, η οποία θα καταγραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της εταιρείας για το 2017, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο που είχαν οι κυβερνοεπιθέσεις στα οικονομικά της, η Maersk επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία της μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους σε ανώτερα επίπεδα συγκριτικά με αυτά του περασμένου έτους ($711 εκατ.)

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.