Ανεμοδαρμένη Μύκονος για τους ακτοπλόους και το Υπουργείο Ναυτιλίας

Ανεμοδαρμένη Μύκονος για τους ακτοπλόους και το Υπουργείο Ναυτιλίας

192
Ανεμοδαρμένη Μύκονος για τους ακτοπλόους και το Υπουργείο Ναυτιλίας
Φωτό: Flickr/New Port, Tourlos

Ευρεία σύσκεψη για την διευθέτηση των δρομολογίων από τη Ραφήνα, ειδικά για η γραμμή Άνδρου- Τήνου- Μυκόνου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης κ. Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ, Παναγιώτης Παρασκευάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Hellenic Seaways ο κ. Βασίλης Κάτσαρης, εκ μέρους της Golden Star Ferries o κ. Γιώργος Στεφάνου, εκ μέρους της Fast Ferries o κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης , εκ μέρους της Blue Star Ferries ο κ. Διονύσης Θεοδωράτος και εκ μέρους της SEAJETS ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος.

Συζητήθηκε ο τρόπος που δένουν τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας και ενδεχόμενη τροποποίηση των δρομολογίων ώστε να μη συμπίπτουν τα πλοία στα λιμάνια και να μην σημειώνονται καθυστερήσεις. Συμφωνήθηκε, τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας, να δένουν σε απόσταση 3-4 μέτρων το ένα από τα άλλο, ώστε να τηρούνται οι ώρες των αναχωρήσεων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, και τη ναυμαχία μεταξύ ταχύπλοων και συμβατικών ειδικά στο ‘φιλέτο’ των Κυκλάδων, αυτά αναμένεται να πέσουν και πάλι στο τραπέζι από το Σεπτέμβριο και μετά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.