Υπό προετοιμασία για θαλάσσιες δοκιμές το project Aquarius MRE

Υπό προετοιμασία για θαλάσσιες δοκιμές το project Aquarius MRE

161
Υπό προετοιμασία για θαλάσσιες δοκιμές το project Aquarius MRE
M/V Belgrano - Ένα από τα πλοία στα οποία θα εγκατασταθεί το Aquarius MRE System

Η Eco Marine Power (EMP) με έδρα την Ιαπωνία, ξεκίνησε την προετοιμασία για θαλάσσιες δοκιμές του προγράμματος Aquarius Marine Renewable Energy (MRE) στο οποίο περιλαμβάνονται αρκετά μεγάλα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Οι προπαρασκευαστικές αυτές εργασίες θα οδηγήσουν στην πρώτη εγκατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο ενός ολοκληρωμένου άκαμπτου πανιού και ενός ηλιακού συστήματος ισχύος για τα πλοία που χρησιμοποιούν τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της EMP, συμπεριλαμβανομένου του EnergySail.

Το Aquarius MRE είναι ένα προηγμένο ολοκληρωμένο σύστημα άκαμπτων πανιών, ηλιακών συλλεκτών, μονάδων αποθήκευσης ενέργειας και υπολογιστών πλοίων, το οποίο θα επιτρέψει στα πλοία να αξιοποιήσουν την ανανεώσιμη ενέργεια χρησιμοποιώντας την ισχύ που παρέχεται από τον άνεμο και τον ήλιο.

Acquarius Project 1

Η χρήση αυτών των εναλλακτικών πηγών ισχύος και πρόωσης θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου, την ρύπανση της ατμόσφαιρας και τις εκπομπές CO2.

Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη μια μελέτη σκοπιμότητας που περιλαμβάνει αρκετά φορτηγά πλοία, όπου για κάθε ένα από αυτά θα γίνει μια εκτίμηση της προωθητικής ισχύος που θα μπορούσε να παρέχει μια διάταξη EnergySail σύμφωνα με τα δρομολόγια που αυτά εκτελούν. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, θα επιλεγεί ένα πλοίο για θαλάσσιες δοκιμές, όπου θα εγκατασταθεί σε αυτό ένα δοκιμαστικό σύστημα που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του Aquarius MRE και θα αξιολογηθεί για μια περίοδο 12-18 μηνών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την ναυτιλία, ενώ αναμένεται να οδηγήσει στην ευρύτερη ανάπτυξη των λύσεων της EMP για πλοία διαφόρων κατηγοριών, από παράκτια φορτηγά πλοία μέχρι πλοία μεταφοράς χύδην μεταλλευμάτων και κρουαζιερόπλοια.

Φωτό: ecomarinepower.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.