Στη Σκόπελο η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου

Στη Σκόπελο η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου

117
Στη Σκόπελο η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου

Στη Σκόπελο θα διεξαχθεί για μια ακόμη χρονιά η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου. Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας με έδρα την Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Κολυμβητικό Όμιλο Σκοπέλου, ανανεώνουν το ραντεβού τους με αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα επιλέξουν να συμμετέχουν στους αγώνες από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου 2017.

Η οργανωτική Επιτροπή έχει προετοιμάσει ένα πρόγραμμα αγώνων έξι ημερών, μοιράζοντας την διοργάνωση σε δύο περιοχές του νησιού, το Νέο Κλίμα και τη Χώρα της Σκοπέλου. Τα πληρώματα των σκαφών, περισσότεροι από 150 ιστιοπλόοι, θα συναντηθούν στο νησί και θα δοκιμαστούν σε μια σειρά αγώνων τακτικής, ναυσιπλοΐας και αντοχής που θα περιλαμβάνουν offshore και inshore ιστιοδρομίες, ενώ παράλληλα θα απολαύσουν τις διακοπές τους και μια σειρά από παράλληλα events και εκδηλώσεις με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η διοργάνωση είναι ανοιχτή για σκάφη καταμετρημένα κατά ORC International και ORC Club, ενώ μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης αποτελεί η απονομή χρηματικών επάθλων (money prize) ύψους 500 ευρώ στους 2 νικητές των κατηγοριών ως επιβράβευση της προσπάθειας των αθλητών – πληρωμάτων που θα αναδειχθούν νικητές έπειτα από πέντε ημέρες αγώνων.

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν επίσης διεκδικώντας το βαρύτιμο επαμειβόμενο κύπελλο ‘Γιάννης Καρράς’, το οποίο αθλοθετήθηκε από τον αείμνηστο Γιάννη Καρρά το 1981 και έκτοτε έχουν κατακτήσει με δυσκολία οι καλύτερες ομάδες από Ελλάδα, Τουρκία και Τσεχία. Ο φετινός νικητής της ΔΙΕΒΑ 2017 θα παραλάβει το κύπελλο από το νικητή της περασμένης χρονιάς, το σκάφος Fairytale του Ι.Ο.Β.Α.Θ.

Η σχέση του Γιάννη Καρρά με τη θάλασσα ήταν σχέση αγάπης. Συνήθιζε να οδηγεί ο ίδιος το περίφημο σκάφος του, την “Καρίτα” ακόμα και στους πιο άγριους και φουρτουνιασμένους καιρούς. Με καταγωγή από τα Καρδάμυλα της Χίου, σπουδαία εμπορικά και τουριστικά πλοία στην κατοχή του, αλλά και θητεία στο πολεμικό ναυτικό τον καιρό του πολέμου, ο Καπετάν Γιάννης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του ιστιοπλόοι, φιλοξενούσε πολλές φορές στο σπίτι του πληρώματα και μοιραζόταν μαζί τους ιστορίες από τα ταξίδια. Με ιδιαίτερη αδυναμία στο Βόρειο Αιγαίο και τη Χαλκιδική, γι’ αυτόν κάθε ταξίδι ήταν διαφορετικό, οι ιστιοπλοόοι όμως ήταν η οικογένεια του, γι’ αυτό και στήριζε κάθε προσπάθεια για αγώνες που αναδείκνυαν το άθλημα και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτό.

Οι συμμετέχοντες αλλά και όσοι θα βρεθούν στη Σκόπελο από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου μπορούν να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα αγώνων και παράλληλων εκδηλώσεων για το οποίο μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη σελίδα της Δ.Ι.Ε.Β.Α. (www.dieva.gr).

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.