Σημαντικές πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του νηολογίου του Ηνωμένου Βασιλείου

Σημαντικές πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του νηολογίου του Ηνωμένου Βασιλείου

61
Σημαντικές πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του νηολογίου του Ηνωμένου Βασιλείου

H Maritime & Coastguard Agency (MCA) του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του νηολογίου της χώρας.

Η ΜCA εξετάζει τρόπους για την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης στα αιτήματα των χρηστών αλλά και στην διεκπεραίωση των διαδικασιών. Πιο συγκεκριμένα στοχεύει να μειωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης στα αιτήματα σε μια εργάσιμη ημέρα ενώ τα πιο σύνθετα ζητήματα θα τακτοποιούνται εντός τριών εργάσιμων ημερών. Αυτό βέβαια θα επιφέρει και μία αύξηση στα τέλη του νηολογίου, σε σχέση με επίπεδα του 2016, η οποία όμως έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα καθώς θα αυξηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016,  πλοία χωρητικότητας 15,7 εκατ. gt είναι εγγεγραμμένα στην σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, αύξηση 9% σε σχέση με το 2015. Στόχος της MCA είναι να αυξηθεί στα 30 εκ. gt η χωρητικότητα του στόλου που θα είναι εγγεγραμμένος στο νηολόγιο της χώρας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι τα σχέδια για την ίδρυση μιας νέας διεύθυνσης μέχρι τα τέλη του 2017, η οποία θα επικεντρώνεται περισσότερο στις ναυτιλιακές εταιρείες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η πρόθεση της MCA να δημιουργήσει μία διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα εξυπηρετεί τις διαδικασίες εγγραφής πλοίων στο νηολόγιο, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην London International Shipping Week, ενώ η πλατφόρμα θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017.

Ένα από τα προβλήματα της MCA, το οποίο πρέπει άμεσα να επιλυθεί είναι η έλλειψη που έχει σε επιθεωρητές, καθώς διαθέτει λιγότερους από 100. Στόχος της Υπηρεσίας είναι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει στο δυναμικό της τουλάχιστον 128 επιθεωρητές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.