Με κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο για την Nakilat

Με κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο για την Nakilat

70
Με κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο για την Nakilat

Η ναυτιλιακή εταιρεία Nakilat, με έδρα στο Κατάρ, κατέγραψε κέρδη ύψους $112.3 εκατ. για το πρώτο εξάμηνο του 2017, μειωμένα κατά 18% περίπου, σε σχέση με τα κέρδη που είχε την αντίστοιχη περίοδο του 2016 ($137,6 εκατ.). Τα μειωμένα κέρδη της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στη μεταφορά LNG, αποδίδονται στη μείωση του χρόνου ναύλωσης των πλοίων της το πρώτο εξάμηνο του 2017, στις μειωμένες τιμές διάλυσης των πλοίων και στα μειωμένα επίπεδα δραστηριότητας ορισμένων επενδυτικών σχημάτων της εταιρείας.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Nakilat επισημαίνει ότι η σταθερή απόδοση που παρουσιάζει η εταιρεία αντικατοπτρίζει τα αποτελεσματικά επιχειρησιακά της σχέδια. Όπως ο ίδιος αναφέρει, η Nakilat συνεχίζει τις προσπάθειές της για εξορθολογισμό του κόστους της, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική, επιδιώκοντας παράλληλα να αυξήσει περαιτέρω την επιχειρησιακή της αποτελεσματικότητα σε όλες τις δραστηριότητές της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Abdullah Fadhalah Al Sulaiti, δήλωσε ότι «η Nakilat εξακολουθεί να στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξή της παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 η εταιρεία απέκτησε την διαχείριση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς LNG , με αποτέλεσμα την αύξηση του υπό διαχείριση στόλου σε 16 πλοία. Αυτό δείχνει την θέλησή μας να αναπτυχθούμε περαιτέρω. Για το λόγο αυτό η Nakilat υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Hoegh LNG, σχηματίζοντας μια στρατηγική συμμαχία για την εκμετάλλευση μιας μονάδας Floating Storage and Refassification Unit (FSRU), ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την θέση του Κατάρ στο διεθνές ενεργειακό χαρτοφυλάκιο».

Φωτό: nakilat.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.