Ζημίες για την Vard Holdings Limited

Ζημίες για την Vard Holdings Limited

43
Ζημίες για την Vard Holdings Limited

Η Vard Holdings Limited, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στη ναυπήγηση εξειδικευμένων πλοίων ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε $489,3 εκατ., σημαντικά μειωμένα από τα $530 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2016.

Η μείωση των εσόδων των νορβηγικών ναυπηγείων οφείλεται στα χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητάς τους και στην παύση της λειτουργίας του ναυπηγείου Vard Niterói.

Η εταιρεία κατέγραψε ζημιές ύψους $12 εκατ., το πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξημένες κατά 400%, συγκριτικά με τις ζημιές ύψους $3 εκατ. που είχε καταγράψει το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017, η αξία του βιβλίου παραγγελιών της Vard ανερχόταν σε $1,6 δις, ξεπερνώντας σε αξία το βιβλίο παραγγελιών της στα τέλη του 2016 ($1,5 δις).

Τα νορβηγικά ναυπηγεία, μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας τους με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, τα οποία αποτελούν και κύριο μέτοχο της Vard με ποσοστό 78,20%, καταγράφουν σημαντική ναυπηγική δραστηριότητα στα δύο ναυπηγεία που διαθέτουν στη Ρουμανία, ενώ σταδιακή πρόοδος σημειώνεται στα ναυπηγεία της Vard σε Βιετνάμ και σε Βραζιλία.

Φωτό: vard.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.