Το λιμάνι της Κυλλήνης σε τροχιά πράσινης ανάπτυξης

Το λιμάνι της Κυλλήνης σε τροχιά πράσινης ανάπτυξης

320
Το λιμάνι της Κυλλήνης σε τροχιά πράσινης ανάπτυξης

Το πρωτοποριακό περιβαλλοντικό έργο που θα αναπτυχθεί στο λιμάνι της Κυλλήνης, προωθώντας την χρήση του ηλεκτρισμού ως ναυτιλιακού καυσίμου στην Ανατολική Μεσόγειο, παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, σε ειδική εκδήλωση στην Κυλλήνη που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης και τους εταίρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος elemed, παρουσία τού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Καλαματιανού, του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλου και άλλων θεσμικών, κοινωνικών και τοπικών φορέων.

Η επιλογή του λιμένα της Κυλλήνης για την εγκατάσταση της πρώτης πιλοτικής υποδομής cold ironing στην Ανατολική Μεσόγειο, απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη χθεσινή εκδήλωση, αναδεικνύοντας την καταλληλότητα του λιμένα τόσο από τεχνικής πλευράς, αλλά κυρίως χάριν στο όραμα και τη βούληση της Δημοτικής Αρχής. «Κερδίσαμε το πρώτο στοίχημα, και προχωράμε για άλλα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κυλλήνης-Ανδραβίδας κ. Ναμπίλ Μοράντ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε έμφαση στα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και στις προοπτικές εκσυγχρονισμού του λιμένα της Κυλλήνης με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. «Πρέπει να σταθούμε όλοι αρωγοί στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία» τόνισε από το βήμα ο Γενικός Γραμματέας κ. Καλαματιανός.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση της Δράσης elemed από τον κ. Παναγιώτη Μήτρου, Διευθυντή Ναυτιλιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας Νοτίου Ευρώπης στο Lloyd’s Register, που είναι και ο Συντονιστής της Δράσης. Παράλληλα, ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Λυρίδης της Σχολής Ναυπηγών του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δεύτερη φάση της υλοποίησης του έργου στην Κυλλήνη καθώς και σε μηχανισμούς από τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν μικρότερα λιμάνια για να προσελκύσουν επενδύσεις για την ανάπτυξη υποδομών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον λιμένα της Κυλλήνης, στο σημείο που θα εγκατασταθεί η πιλοτική υποδομή cold ironing.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.