Ενισχύει τη θέση της στην Τουρκία η Hapag-Lloyd

Ενισχύει τη θέση της στην Τουρκία η Hapag-Lloyd

78
Ενισχύει τη θέση της στην Τουρκία η Hapag-Lloyd

Η ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ενσωμάτωση της United Arab Shipping Company (UASC).

H Hapag-Lloyd Turkey, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά στη γείτονα χώρα, έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τη θέση της ως 3ος σημαντικότερος μεταφορέας εμπορευματοκιβωτίων της Τουρκίας. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αναμένεται ο διπλασιασμός του όγκου των εμπορευματοκιβωτίων που διέρχονται από και προς τους τουρκικούς λιμένες από 230.000 TEU σε 500.000 TEU σε ετήσια βάση.

Επιβεβαίωση της αναβάθμισης της στρατηγικής θέσης της Τουρκίας για το γερμανικό κολοσσό αποτελεί η προσέγγιση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Leverkusen Express”, χωρητικότητας 13.200 TEU, στο λιμάνι Kumport της Κωνσταντινούπολης.

Το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο δραστηριοποιείται στη νέα γραμμή MD3 της συμμαχίας “THE Alliance” (Ασία, Ασντόντ, Πειραιάς, Κωνσταντινούπολη, Αλιάγα, Μερσίν), δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία και για τη θέση της Ελλάδας, καθώς αναμένεται να εντάξει τον Πειραιά στους στρατηγικούς προορισμούς της Hapag-Lloyd.

screenshot

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.