Διαρκείς… αερομαχίες μεταξύ αμερικανικών εταιρειών και Κατάρ!

Διαρκείς… αερομαχίες μεταξύ αμερικανικών εταιρειών και Κατάρ!

247
Διαρκείς… αερομαχίες μεταξύ αμερικανικών εταιρειών και Κατάρ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, υψηλόβαθμο στέλεχος της American Airlines περιέγραψε τον CEO της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker ως “σεξιστή και ρατσιστή σε θέματα ηλικίας”, μετά από τα σχόλια του τελευταίου που αφορούσαν τα πληρώματα καμπίνας στους αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Ο κ. Al Baker σε μια δημόσια τοποθέτησή του πρόσφατα σε εκδήλωση στο Δουβλίνο δήλωσε υπερήφανος που η μέση ηλικία του πληρώματος θαλάμου επιβατών της Qatar Airways είναι τα 26 έτη, πολύ πιο κάτω σε σύγκριση με αμερικανικούς αερομεταφορείς, όπου είναι σύνηθες οι επιβάτες να «εξυπηρετούνται από γιαγιάδες».

H αντιπρόεδρος της American Airlines, και Jill Surdek, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg περιέγραψε τα σχόλια ως “απίστευτα προσβλητικά” σε ένα πρόσφατο μήνυμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας της.

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες εδώ και καιρό βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση, αφού η αμερικανική εταιρεία μαζί με την Delta και την United κατηγορούν τις Qatar Airways, Emirates και Etihad ότι λαμβάνουν πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις.

Φωτό: United Airlines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.