Η Ντόχα αντιστέκεται στις απαιτήσεις των γειτόνων της

Η Ντόχα αντιστέκεται στις απαιτήσεις των γειτόνων της

228
Η Ντόχα αντιστέκεται στις απαιτήσεις των γειτόνων της

Σε δηλώσεις του ο κ. Mohab Mamish, Πρόεδρος της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ, ανέφερε ότι έχει απαγορευτεί η είσοδος πλοίων συμφερόντων εταιρειών του Κατάρ στους λιμένες που βρίσκονται εντός της Οικονομικής Ζώνης της διώρυγας.

Η απαγόρευση αυτή έρχεται ως συνέπεια των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Αίγυπτος στο Κατάρ, μαζί με άλλες αραβικές χώρες. Ωστόσο, η απαγόρευση δεν αφορά τη διέλευση των πλοίων από τη διώρυγα, καθώς αυτή προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο.

Στο μεταξύ, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία εξέδωσαν κοινή δήλωση, σύμφωνα με την οποία δεσμεύονται να λάβουν πολιτικά, οικονομικά και νομικά μέτρα ενάντια του Κατάρ, μετά την άρνηση του τελευταίου να δεχθεί ορισμένα από τα αιτήματα των τεσσάρων αραβικών χωρών. Οι τέσσερις αραβικές χώρες κατηγόρησαν επίσης το Κατάρ ότι συνεχίζει να σαμποτάρει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή του Κόλπου.

Από την πλευρά του Κατάρ, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, κ. Ali Sharif Al Emadi, δήλωσε στην εφημερίδα «The Times» ότι η Ντόχα βρίσκεται σε μια αρκετά καλή οικονομική κατάσταση και θα μπορέσει να υπερκεράσει τις όποιες δυσκολίες, προσθέτοντας επίσης ότι η οικονομική δύναμη της χώρας βασίζεται στις μεγάλες πωλήσεις της σε φυσικό αέριο παγκοσμίως εδώ και πολλές δεκαετίες.

Φωτό: suezcanal.gov.eg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.