Με το βλέμμα στην ανάπτυξη λιμενικών υποδομών στο Βιετνάμ η ΗΜΜ

Με το βλέμμα στην ανάπτυξη λιμενικών υποδομών στο Βιετνάμ η ΗΜΜ

32
Με το βλέμμα στην ανάπτυξη λιμενικών υποδομών στο Βιετνάμ η ΗΜΜ

Η Hyundai Merchant Marine (HMM) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Saigon Newport Corporation (SNP) για την ανάπτυξη λιμενικών εγκαταστάσεων και τερματικών σταθμών σε σημαντικά λιμάνια του Βιετνάμ, όπως το Σαϊγκόν Πορτ, το Χο Τσι Μιν και το Χάι Φονγκ. Ο CEO της HMM, κ. Yoo Chang-Keun, δήλωσε ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία που έχει το Βιετνάμ στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».

Με τη συνεργασία αυτή η HMM αναμένεται να αυξήσει τον όγκο του διαχειριζόμενου φορτίου της στο Βιετνάμ κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης που παρατηρείται στην συγκεκριμένη χώρα. Το Μνημόνιο Συνεργασίας πρόκειται να ωφελήσει σημαντικά τη συνεργασία της HMM και της SNP, όχι μόνο στο Βιετνάμ, αλλά και παγκοσμίως.

Η HMM στοχεύει να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στη διαχείριση τερματικών σταθμών και αυτός είναι ο λόγος που στο παρελθόν είχε προχωρήσει στην απόκτηση του 20% των μετοχών του τερματικού σταθμού «Total Terminals International» στο Long Beach που άνηκε στην Hanjin Shipping, καθώς και άλλων τριών τερματικών σταθμών με τελευταίο αυτόν στο Algeciras της Ισπανίας.

Φωτό: csg.com.vn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.