Αγορές της Ασίας προσελκύουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

Αγορές της Ασίας προσελκύουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

62
Αγορές της Ασίας προσελκύουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

Οι Φιλιππίνες αποτελούν αναδυόμενο προορισμό κρουαζιέρας, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από εταιρείες (όπως η Royal Caribbean και η Star Cruises) για προγράμματα κρουαζιέρας προς τη νησιωτική χώρα. Για το λόγο αυτό επιδιώκουν την ανάπτυξη των απαιτούμενων υποδομών για την εξυπηρέτηση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

Οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στις Φιλιππίνες το διάστημα 2014-2016 έχουν αυξηθεί κατά 27,8%, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι η νησιωτική χώρα αναμένει να υποδεχτεί συνολικά μέσα στο 2017 γύρω στους 122.000 επιβάτες κρουαζιέρας. Η υφυπουργός Τουρισμού, κα Katherine de Castro, έχει επισημάνει ότι η κρουαζιέρα αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου για το 2017 και αυτός είναι ο λόγος που πρόκειται να κατασκευαστούν νέοι τερματικοί σταθμοί κρουαζιέρας στην χώρα.

Συγκεκριμένα, μέσα στα σχέδια του Υπουργείου είναι η κατασκευή ενός λιμανιού κρουαζιέρας στη Μανίλα που θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια μεταφορικής ικανότητας άνω των 3.000 επιβατών. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το Υπουργείο Τουρισμού των Φιλιππινών, η Royal Caribbean και η τοπικοί φορείς της επαρχίας Aklan, υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση της δραστηριότητας κρουαζιέρας στην περιοχή, με τη Royal Caribbean να παρέχει την τεχνική και την οικονομική υποστήριξη της κατασκευής ενός τερματικού σταθμού πολλαπλής χρήσης στην πόλη Caticlan, η οποία βρίσκεται κοντά στην παραλία Boracay, την δημοφιλέστερη των Φιλιππινών.

Ο Αντιπρόεδρος της Royal Caribbean, κ. John Tercek, σχολίασε ότι οι Φιλιππίνες μπορούν να αποτελέσουν έναν σημαντικό κόμβο κρουαζιέρας, χαρακτηρίζοντας τη νησιωτική χώρα ως τη μελλοντική Καραϊβική της Ασίας.

Φωτό: royalcaribbean.it

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.