Επενδύσεις δισεκατομμυρίων που θα τονώσουν τις μεταφορές της Ευρώπης

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων που θα τονώσουν τις μεταφορές της Ευρώπης

95
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων που θα τονώσουν τις μεταφορές της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει να επενδυθούν €2,7 δις σε 152 έργα που θα προωθήσουν την ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα των μεταφορών στην Ευρώπη.

Τα προτεινόμενα έργα επικεντρώνονται κυρίως  στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών συνδέσεων, με στόχο την βελτίωση της διασυνδεσιμότητας και την μείωση των καθυστερήσεων με την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων.

Τα έργα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Connecting Europe Facility», ενός χρηματοδοτικού εργαλείου της Ε.Ε. για την υποστήριξη επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών. Οι επενδύσεις αυτές δεν εκσυγχρονίζουν μόνο το ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών, αλλά επίσης προωθούν την οικονομική δραστηριότητα και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Η Επίτροπος της Ε.Ε. για τις μεταφορές, Violeta Bulc, ανέφερε ότι «η ζήτηση για επενδύσεις στις μεταφορικές υποδομές είναι πολύ μεγάλη. Το νέο κύμα επενδύσεων επικεντρώνεται στην καινοτομία και στην ψηφιοποίηση με στόχο τον εκσυγχρονισμό του δικτύου μεταφορών της Ευρώπης. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση μιας πραγματικής «Ένωσης Μεταφορών» (Transport Union), που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, προωθώντας την ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία».

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αφορά την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου (€1,8 δις), τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την αναβάθμιση των οδικών μεταφορών, την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μεταφορών (€359.2 εκατ.), καθώς και την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας (€311,3 εκατ.).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.