Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα

Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα

455
Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα

Σήμερα το πρωί το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» βυθίστηκε 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας στην Αίγινα, έπειτα από σύγκρουσή του με την υδροφόρα «Αίγινα 2».

Τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης ήταν να χάσουν την ζωή τους δύο αδέρφια, επαγγελματίες ψαράδες από την Σουβάλα, ηλικίας 62 και 74 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο θάνατος των δύο ψαράδων οφείλεται σε πνιγμό, καθώς την ώρα του δυστυχήματος, προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν κατά τη σύγκρουση του αλιευτικού σκάφους με την υδροφόρα.

Στην υδροφόρα επέβαιναν έξι άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Προς το παρόν τα αίτια της σύγκρουσης είναι άγνωστα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Οι σωροί των δύο άτυχων ψαράδων βρίσκονται στο κέντρο υγείας της Αίγινας, ενώ την ίδια στιγμή το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη σύλληψη του πλοιάρχου της υδροφόρας «Αίγινα 2» και στην κράτηση των έξι μελών του πληρώματος, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν στο λιμεναρχείο Αίγινας, που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.