Έφυγε από την ζωή ο πλοιοκτήτης Μίνωας Κυριακού

Έφυγε από την ζωή ο πλοιοκτήτης Μίνωας Κυριακού

1017
Έφυγε από την ζωή ο πλοιοκτήτης Μίνωας Κυριακού

Ο πλοιοκτήτης και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού πέθανε σήμερα το απόγευμα, σε ηλικία 75 ετών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.

Ο Μίνωας Κυριακού είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942. Είχε πραγματοποιήσει τις σπουδές του σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών με μακρά ναυτική παράδοση, που ξεκινά από τις αρχές του 20ού αιώνα και με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, όπως σημειώνουν στο βιβλίο τους “Leadership in World Shipping: Greek Family Firms in International Business”, οι Γιάννης Θεοτοκάς και Τζελίνα Χαρλαύτη.

Ο Μίνωας Κυριακού εισήλθε στον χώρο της οικογενειακής επιχείρησης ήδη από τα 17 του χρόνια και σε ηλικία 23 ετών, το 1965, ίδρυσε την Athenian Tankers Management SA.

Με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του 1970 αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης από τον πατέρα του, Ξενοφώντα Κυριακού.

Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε ενεργά και στον χώρο των μαζικών μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2, ενώ το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε και η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο ‘Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Μίνωας Κυριακού είχε διατελέσει, επίσης, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009) , είχε αναλάβει τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.