Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο

668
Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο

Σύμφωνα με τις γαλλικές ναυτιλιακές αρχές, που είναι αρμόδιες στην περιοχή της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας, δεξαμενόπλοιο που μετέφερε 38.000 τόνους βενζίνη συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο σήμερα το πρωί γύρω στις 3 τοπική ώρα, στο στενό του Πα-ντε-Καλαί.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή της Γαλλίας, που βρέθηκε στο σημείο της πρόσκρουσης, δεν έχει καταγραφεί από το ατύχημα κάποιος τραυματισμός, ούτε έχει παρατηρηθεί διαρροή καυσίμων από τα πλοία.

Πιο συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο «Seafrontier», σημαίας Χονγκ Κονγκ, με μήκος 183 μ. και με πλήρωμα 27 ατόμων, συγκρούστηκε με το φορτηγό πλοίο «Huayan Endeavour», σημαίας Χονγκ Κονγκ, με μήκος 200 μ., το οποίο ήταν κενό φορτίου και διέθετε πλήρωμα 22 ατόμων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το δεξαμενόπλοιο «Seafrontier» πλέει ακυβέρνητο και παρακολουθείται στενά, όπως και το φορτηγό πλοίο «Huayan Endeavour».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πα-ντε-Καλαί αποτελεί μια από τις πολυσύχναστες ναυτικές οδούς παγκοσμίως, καθώς σε καθημερινή βάση περνούν απ’ αυτήν περισσότερα από 400 εμπορικά πλοία.

Φωτό: defense.gouv.fr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.