Επενδύσεις $8,7 δις σε νέα αεροσκάφη για την Aeroflot

Επενδύσεις $8,7 δις σε νέα αεροσκάφη για την Aeroflot

96
Επενδύσεις $8,7 δις σε νέα αεροσκάφη για την Aeroflot

Η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας σχεδιάζει να προβεί στην παραγγελία 28 αεροσκαφών τύπου Airbus SE A350 ως το τέλος του έτους, διπλασιάζοντας τους στόχους της σε σχέση με το αρχικό επενδυτικό της πλάνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Αν και οι τελικοί όροι της συμφωνίας είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Giorgio Callegari, εκτιμάται ότι το συνολικό τίμημα της αγοράς θα φτάσει τα $8,7 δις.

Το ισχυρό ρούβλι και η ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας ενθάρρυνε τους Ρώσους πολίτες να αυξήσουν τη συχνότητα των ταξιδιών τους, με αποτέλεσμα η Aeroflot να προβλέπει ετήσια αύξηση 8-12% του αριθμού των διακινούμενων επιβατών για τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει περισσότερο τα δρομολόγια που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, παρά να προσθέσει νέους προορισμούς, διατηρώντας μια σχετική ισορροπία μεταξύ των εσωτερικών  και των διεθνών πτήσεών της.

Το 2016 η Aeroflot παρουσίασε κέρδη 38,8 δις. ρούβλια ($657 εκατ.) ύστερα από δύο συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις, ενώ και το 2017 προβλέπεται να κλείσει με σημαντική κερδοφορία καθώς η εταιρεία ήδη στο πρώτο πεντάμηνο του έτους εμφάνισε αύξηση της κίνησης επιβατών κατά 18%. Ως το τέλος του 2018, ο στόλος της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 34 αεροσκάφη βάσει των νέων παραδόσεων αλλά και του αριθμού των αεροσκαφών που θα αποσυρθούν.

Τα νέα αεροσκάφη Α350-900s θα χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος παραλαβής τους είναι τα τέλη του 2018.

Φωτό: aeroflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.