Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα ισπανικά λιμάνια

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα ισπανικά λιμάνια

60
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα ισπανικά λιμάνια

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στους ισπανικούς λιμένες ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, θα συνεχιστούν μέχρι και τον Ιούλιο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις που η ισπανική κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει στη λιμενική βιομηχανία της χώρας με στόχο την  απελευθέρωση της λιμενικής αγοράς.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα στις 21, 23 και 29 Ιουνίου, καθώς και στις 1, 3, 5, 6 και 8 Ιουλίου, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις ζημιές που έχουν υποστεί τα λιμάνια της χώρας σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών τους.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι τερματικοί σταθμοί των λιμανιών καθώς, λόγω των απεργιών και των προβλεπόμενων καθυστερήσεων, οι θαλάσσιοι μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων επαναπροσδιορίζουν τα δρομολόγιά τους χρησιμοποιώντας λιμένες της Πορτογαλίας, της Μάλτας και του Μαρόκο.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια της Ισπανίας έχουν προκαλέσει απώλειες ύψους €110 εκατ. στην οικονομία της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η διακίνηση εμπορευμάτων δια θαλάσσης έχει συνεισφέρει θετικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας, καθώς το 60% των εξαγωγών και το 80% των εισαγωγών της χώρας πραγματοποιούνται μέσω των λιμανιών της.

Φωτό: portofalgeciras.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.