Σε προτεραιότητα η ναυτιλία για την Αγγλία

Σε προτεραιότητα η ναυτιλία για την Αγγλία

196
Σε προτεραιότητα η ναυτιλία για την Αγγλία

Ο κ. David Dingle, Chairman of Maritime UK, μετά τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι «ελπίζουμε πως, παρά την αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι γενικές εκλογές, θα υπάρξει μία περίοδος προβλεπόμενης διακυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο την συνεργασία για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων της χώρας, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit». Ο ίδιος προσέθεσε ότι «επιθυμούμε οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να διασφαλίσουν την ελκυστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου ως τόπου εργασίας, έρευνας, ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων ναυτιλιακών προϊόντων και υπηρεσιών. Πάνω από όλα, θέλουμε να διασφαλιστεί το ελεύθερο εμπόριο με την Ευρώπη, αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το «Maritime UK» δημοσίευσε μία λίστα κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για τις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, παραθέτοντας τα ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση και η βιομηχανία της χώρας θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στον τομέα της ναυτιλίας. Μεταξύ άλλων, τα ζητήματα αφορούσαν στην προώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως ανταγωνιστικού μέρους για την προσέλκυση ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και επενδύσεων, καθώς και την προώθηση των εξαγωγών της χώρας σε καινοτόμα ναυτιλιακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο κ. Dingle προσέθεσε ότι ο τομέας της ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό σημείο της στρατηγικής της κυβέρνησης του Ην. Βασιλείου για την βιομηχανία της χώρας, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης του ναυτιλιακού τομέα.  Για τον σκοπό αυτό το Maritime UK προτίθεται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της χώρας για την περαιτέρω ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας του Ην. Βασιλείου στον παγκόσμιο χάρτη της ναυτιλίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TAL COHEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.