Προς την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους Έλληνες πλοιοκτήτες

Προς την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους Έλληνες πλοιοκτήτες

648
Προς την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους Έλληνες πλοιοκτήτες

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, σήμερα το πρωί, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει έκτακτη εισφορά στους πλοιοκτήτες, αναφέροντας ότι ο χώρος του εφοπλισμού θα δείξει κατανόηση, προκειμένου να διευκολύνει τη χώρα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής: «Είναι δεδομένο ότι θα πάνε τα πράγματα προς τα εκεί. Έχει γίνει η κουβέντα με τους εφοπλιστές και επεδείχθη κατανόηση».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι καινούρια, καθώς πριν από αρκετούς μήνες είχε ζητηθεί πάλι από τους εφοπλιστές  η καταβολή έκτακτης εισφοράς, αλλά είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις, καθώς οι Έλληνες πλοιοκτήτες φορολογούνται με ποσοστά κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα στη Γερμανία.

Ο κ. Κουρουμπλής στην ίδια συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους του Αθήνα 9,84, Σταμάτη Ζαχαρό και Νεκτάριο Νώτη, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ουκρανικού πλοίου στα Χανιά, στου οποίου τα αμπάρια βρέθηκαν 10 εκατ. πακέτα τσιγάρα. Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Σηκώνεται ένας θόρυβος, πίσω από τον οποίο υπάρχει σκοπιμότητα. Το Λιμενικό και το Υπουργείο Ναυτιλίας έκαναν 100 φορές παραπάνω από αυτό που έπρεπε. Το πλοίο ήταν ακυβέρνητο στα διεθνή ύδατα και θα μπορούσε να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το Λιμενικό το ρυμούλκησε, παρόλο που το πλοίο ήταν ουκρανικό και αυτοί ήθελαν να πάνε στο Μαυροβούνιο από όπου είχαν ξεκινήσει. Εμείς το φέραμε στην Παλαιόχωρα και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση, η οποία έγινε και υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη, ζητήσαμε την παρέμβαση των τελωνειακών αρχών, διότι εμείς ως Λιμενικό δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλου είδους ενέργειες και νομίζω ότι έγιναν όλα όσα έπρεπε και ακόμα περισσότερα».

Φωτό: hcg.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.