Εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club

Εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club

1666
Εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club
Από αριστερά: Κ. Κόντες, Δ. Πατρίκιος, Κ. Ποταμιάνου, Π. Μωραΐτης, Γ. Ξηραδάκης, Γ. Μπελούσης, Λ. Χαχάλης, Κ. Ρόκκος, Ζ. Λάππα-Παπαματθαίου, Μ. Δαλακούρας, Κ. Φραγκούλης , Δ. Βασιλάκος, Χ. Τιμαγένης, Κ. Κωνσταντίνου και Δ. Δημητριάδης

Συνήλθε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Propeller Club του Λιμανιού του Πειραιά που προέκυψε ύστερα από την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.

Με προσέλευση μελών, παλαιών και νέων, στέφθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Σε ανακοίνωση του Propeller Club επισημαίνεται ότι τα μέλη του αρχαιότερου κοινωνικού σωματείου της Ναυτιλίας στην Ελλάδα, συμμετέχουν συλλογικά, γιατί θέλουν να προσφέρουν και  παράλληλα να στηρίζουν τους αδύναμους. Στόχος του Σωματίου αποτελεί η προώθηση της πιο επιτυχημένης βιομηχανίας της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελληνική Ναυτιλία.

Στην πρώτη συνάντηση των εκλεγμένων Κυβερνητών ή Governors, όπως αποκαλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο Propeller Club του Πειραιά, αναδείχθηκε το νέο εκτελεστικό Δ.Σ. Το νέο Δ.Σ. είναι κατά 43% ανανεωμένο σε σχέση με το προηγούμενο, καθώς νέα αξιόλογα στελέχη της Ελληνικής Ναυτιλιακής και Επιχειρηματικής Αγοράς εισήλθαν σε αυτό μετά την αποχώρηση των παλαιότερων.

Στην θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο κ.  Γιώργος Ξηραδάκης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ναυτιλιακών Συμβούλων XRTC Business Consultants Ltd., Αντιπρόεδρος Α’ εξελέγη ο κ. Δημήτρης Πατρίκιος, Γενικός Διευθυντής της Maritime,  Αντιπρόεδρος Β’ εξελέγη ο κ. Κώστας Κόντες, Γενικός Διευθυντής της V-Ships και Γενική Γραμματέας εξελέγη η κα Ζωή Λάππα-Παπαματθαίου, Legal Director της ναυτιλιακής εταιρίας Danaos Shipping Co. Ltd. Στην θέση του Ταμία παρέμεινε ο κ. Δημήτρης Βασιλάκος, Ιδρυτής και Εταίρος της Ships Finance Solutions Inc.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλφαβητικά είναι (Με (*) οι νεοεκλεχθέντες):

·         Δαλακούρας Μιχάλης, Διευθυντής της Dalex Shipping,

·         Δημητριάδης Δημήτρης (*), Chief Strategy Officer στην Stalwart Management Ltd και στην S-Bulkers

·         Κωνσταντίνου Κώστας, Διευθύνων Σύμβουλος της Moore Stephens A.E.

·         Ματθαίου Δημήτριος (*), Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Co Ltd και Πρόεδρος της Green Award Foundation

·         Μπελούσης Ιωάννης, Ιδρυτής και CEO της Independent Average Adjusters Ltd

·         Μωραΐτης Πάνος (*), Ιδρυτής  Aspida και Ιδρυτής του Emergency Response Centre International (ERCI),

·         Ποταμιάνου Κατερίνα (*), Διευθύντρια της Five Continent

·         Ρόκκος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TST International SA και Εταίρος- Partner του TST International Group.

·         Τιμαγένης Χρήστος (*), Partner Timagenis Law Firm

·         Φραγκούλης Κωστής (*), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Franman

·         Χαχάλης Λάμπρος (*),  τ. Ανώτατο Στέλεχος της Bureau Veritas

Παράλληλα, την θέση του  Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης και Επικοινωνίας ανέλαβε ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου, με Αντιπρόεδρο τον κ. Κωστή Φραγκούλη, ενώ Πρόεδρος της Επιτροπής Μελών ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Μπελούσης, με Αντιπρόεδρο τον κ. Πάνο Μωραΐτη.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ναυτιλίας ανέλαβε ο νεοεκλεχθείς στο Συμβούλιο κ. Λάμπρος Χαχάλης, με Αντιπρόεδρο τον κ. Μιχάλη Δαλακούρα. Ο επίσης νεοεκλεχθείς κ. Κωστής  Φραγκούλης ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής Εύρεσης και Συγκέντρωσης Πόρων, με Αντιπρόεδρο τον κ. Δημήτρη Ματθαίου.

Ο Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Ν. Ευρώπης και Β. Αφρικής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δρ. Κωνσταντίνος Ρόκκος ανέλαβε και χρέη Πρόεδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Τέλος ο κ. Χρήστος Τιμαγένης ηγείται της Νομικής Επιτροπής.

Όλοι οι Κυβερνήτες (Governors) αντάλλαξαν ευχές για καλή θητεία στο νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο και αμέσως ξεκίνησαν τις συζητήσεις και τα σχέδια για τα επόμενα δρώμενα του Σωματείου, τα οποία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα μέλη του κλαμπ και τη ναυτιλιακή οικογένεια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.