Νέα προσθήκη στο στόλο της Euroseas

Νέα προσθήκη στο στόλο της Euroseas

152
Νέα προσθήκη στο στόλο της Euroseas

Την απόκτηση, μέσω θυγατρικής της εταιρείας, ενός feeder containership ανακοίνωσε η Euroseas Ltd. Πρόκειται για το M/V EM Astoria, κατασκευής 2004 και χωρητικότητας 2.788 teu, ενώ η παραλαβή του από την εταιρεία προγραμματίζεται εντός του Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, κ. Αριστείδης Πίττας, σχολίασε ότι «είμαστε ευτυχείς με την απόκτηση του «EM Astoria», το οποίο αυξάνει τον στόλο μας στον κλάδο των τροφοδοτικών πλοίων containerships. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι τόσο ο κλάδος των containerships όσο και του ξηρού φορτίου θα συνεχίσουν να βρίσκονται με θετικό πρόσημο βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και προσδοκούμε σε συνεχή βελτίωση της θέσης μας εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες».

Με την προσθήκη του νέου πλοίου, η Euroseas θα διαχειρίζεται στόλο 14 πλοίων, εκ των οποίων 1 Kamsarmax, 3 Panamax, 1 Ultramax, 1 Handymax και 8 feeder containerships, ενώ αναμένεται και ένα ακόμη νεότευκτο Kamsarmax. Ύστερα από την προσθήκη και αυτού του πλοίου, η συνολική χωρητικότητα του στόλου στο ξηρό φορτίο θα ανέρχεται σε 499.753 dwt, ενώ στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε 14.313 teu, αντίστοιχα.

Φωτό: euroseas.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.