Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για την Danaos

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για την Danaos

178
Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για την Danaos

Η Danaos Corporation Inc. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, με την εταιρεία να σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι αναμένει έσοδα που ξεπερνούν τα $2 δις. τα επόμενα χρόνια μέσω μακροχρόνιων χρονοναυλώσεων για τα πλοία του στόλου της.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $110,1 εκατ. χαμηλότερα κατά 19,9% σε σχέση με πέρυσι ($137,5 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2016), ενώ τα εναρμονισμένα κέρδη έφτασαν τα $24,5 εκατ., έναντι $47,2 εκατ. το πρώτο τέταρτο του 2016. Τα ακαθάριστα ημερήσια έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν σε $23.995/ημερησίως ενώ το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) άγγιξε το 92,7%. Το ποσοστό κάλυψης για τους επόμενους 12 μήνες ανέρχεται ήδη σε 90,0%.

Ο Δρ. Ιωάννης Κούστας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα της Danaos συνεχίζουν να αποτυπώνουν την επίδραση από τη χρεοκοπία της Hanjin. Η κάμψη των εναρμονισμένων κερδών μας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απώλεια εσόδων που οφείλονται στην Hanjin. Εξαιρουμένων των χρονοναυλώσεων της Hanjin, το ποσοστό χρήσης του στόλου ανήλθε σε 98,1% φέτος έναντι 94,6% πέρσι. […] Η Danaos συνεχίζει να έχει μικρή έκθεση στην αδύναμη spot αγορά, κινούμενη με χρονοναυλώσεις που φτάνουν σε κάλυψη το 90% για τους επόμενους 12 μήνες. […] Εν μέσω μια παρατεταμένης περιόδου αστάθειας της αγοράς, όπου αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, παραμείναμε προσηλωμένοι στη λήψη των αναγκαίων δράσεων ώστε να διατηρήσουμε την αξία της επιχείρησής μας και την αποτελεσματικότητα του στόλου μας».

Η Danaos Corporation διαχειρίζεται στόλο 55 containerships (29 Panamax και 26 Post-Panamax), συνολικής χωρητικότητας 329.588 TEU.

Φωτό: danaos.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.