Παραχώρηση τερματικών σταθμών κρουαζιέρας στη Νέα Υόρκη

Παραχώρηση τερματικών σταθμών κρουαζιέρας στη Νέα Υόρκη

63
Παραχώρηση τερματικών σταθμών κρουαζιέρας στη Νέα Υόρκη

Το New York City Economic Development Corporation (NYCEDC), το οποίο στοχεύει στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της αγοράς της Νέας Υόρκης, ανέθεσε στην εταιρεία «Ports America», τον μεγαλύτερο χειριστή τερματικών σταθμών των ΗΠΑ, τη διαχείριση των τερματικών σταθμών κρουαζιέρας στο Μπρούκλιν και στο Μανχάταν, μέχρι το 2029.

Μέρος της συμφωνίας αποτελεί η επένδυση ύψους $38,5 εκατ. από μέρους της Ports America, για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τερματικών σταθμών. Οι επενδύσεις στοχεύουν στην αύξηση της χωρητικότητας των τερματικών σταθμών ώστε να γίνεται αποδοτικότερη διαχείριση πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας, ενώ οι τερματικοί σταθμοί θα μπορούν να υποδέχονται μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια.

Επιπλέον, το γεγονός πως η Ports America θα είναι ο μοναδικός διαχειριστής των δύο τερματικών σταθμών, θα οδηγήσει σε χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα στους τερματικούς σταθμούς, καθώς και σε συνέργειες με την εξασφάλιση μακροχρόνιων συμφωνιών με τις εταιρείες κρουαζιέρας.

Στόχος είναι η προσέλκυση νέων εταιρειών κρουαζιέρας στους τερματικούς αυτούς σταθμούς και η καθιέρωση της Νέας Υόρκης ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο έτος τα λιμάνια της Νέας Υόρκης υποδέχτηκαν πάνω από 1 εκατ. επιβάτες, αποφέροντας εκατομμύρια δολάρια στην τοπική οικονομία.

Φωτό: nycruise.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.