Μείωση κερδών για την Singapore Shipping Corporation

Μείωση κερδών για την Singapore Shipping Corporation

56
Μείωση κερδών για την Singapore Shipping Corporation

Η Singapore Shipping Corporation (SSC) αποτελεί εταιρεία με πολυσχιδή δραστηριότητα στη ναυτιλία, καθώς διαθέτει ιδιόκτητο στόλο, αλλά συγχρόνως διαχειρίζεται και πλοία άλλων εταιρειών. Επιπλέον παρέχει υπηρεσίες logistics και μέσα από θυγατρικές της εταιρείες δραστηριοποιείται στη διαχείριση τερματικών σταθμών λιμένων.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας τα οποία έκλεισαν στις 31 Μαρτίου, το 2016 δεν ήταν μια καλή χρονιά. Συγκεκριμένα, η SSC το περασμένο έτος κατέγραψε κέρδη ύψους $8,55 εκατ., συγκριτικά με τα κέρδη ύψους $9,59 εκατ., το 2015, αντιπροσωπεύοντας μείωση κατά 10,8%. Το περασμένο έτος τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε $43,46 εκατ., σε σχέση με τα $44,92 εκατ. του 2015, μείωση δηλαδή κατά 3,3%.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της SSC η μείωση που παρατηρήθηκε στα κέρδη του ομίλου αποδίδονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής ναυτιλία και οι οποίες έχουν επιπτώσεις στις υπηρεσίες logistics και στη διαχείριση των φορτίων στους τερματικούς σταθμούς λιμένων.

Σε ό,τι αφορά το τρέχον έτος εκπρόσωπος της SSC ανέφερε ότι το 2017 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον όμιλο, καθώς τα πλοία της εταιρείας βρίσκονται σε μακροχρόνιες ναυλώσεις οι οποίες αποφέρουν σταθερό εισόδημα.

Φωτό: singaporeshipping.com.sg

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.